Spørgsmål og svar om Forever og Network Marketing

Nogle forveksler vores forretningsmodel Network Marketing med pyramidespil. Men det er to helt forskellige ting. Vi har samlet nogle spørgsmål og svar til dig, der er nysgerrig efter at vide, hvad forskellen er.

Hvad er Network Marketing?

Network Marketing eller direkte salg, som det også kaldes, går ud på, at forhandlere sælger direkte til slutkunder uden dyre mellemled. Forhandlerne kan så rekruttere nye forhandlere og opbygge et team, som de coacher og hjælper videre. Jo mere tid og engagement, du lægger i din virksomhed, desto større bliver din indkomst. Forretningsmodellen betyder, at du kan få større succes, end den person der rekrutterede dig, hvis du lægger mere tid og engagement i arbejdet.

Hvad er pyramidespil?

Pyramidespil er baseret på, at hver deltager rekrutterer nye deltagere, der betaler et gebyr for at deltage. Gebyret deles ligeligt mellem den, der rekrutterer, og den person, der sidder på ”toppen” af pyramiden. Systemet bygger på en urealistisk forestilling om, at deltagerantallet stiger ubegrænset og eksponentielt. I praksis er det kun de personer, der kom tidligt med – og først og fremmest dem, der startede pyramiden – der vinder.

Er pyramidespil ulovligt?

Ja, pyramidespil er bedrageri og altså ulovligt.

Er Forever et pyramidespil?

Nej, Forever er ikke noget pyramidespil. Her ser du kriterierne for pyramidespil sammenlignet med, hvordan vi arbejder i Forever.

Opstartsgebyr
I et pyramidespil betaler man et gebyr for at deltage. Et advarselstegn er opstartsgebyr uden modydelse.
Sådan fungerer Forever:
Når du bliver forhandler hos Forever, betaler du kun for de produkter, du bestiller. Du får rabat på dine indkøb fra den første ordre, og rabatten bliver større afhængigt af, hvor meget du bestiller.

Tilbagekøb af usolgte produkter
Useriøse pyramidevirksomheder vægrer sig ofte ved at købe usolgte produkter tilbage. Et advarselstegn er, at man ikke kan returnere usolgte produkter.
Sådan fungerer Forever:
I Forever kan både slutkunder og forhandlere returnere produkter. Slutkunder får fuld kompensation for produkter, de ikke er tilfredse med, i op til 90 dage efter købet. En forhandler kan lukke sin virksomhed og returnere de produkter, der er i salgbar stand, og få 90 % af produkternes værdi tilbage.

Salg
Ved pyramidespil er rekrutteringen af nye forhandlere ofte vigtigere end salg af varer eller ydelser til kunder uden for netværket. Et advarselstegn er, hvis det er vigtigere at indkassere startgebyrer end at sælge produkter.
Sådan fungerer Forever:
Forever har intet startgebyr, og du betaler kun for de produkter, du bestiller. Vi går ind for en balance mellem rekruttering og salg. Vi støtter forhandlerens personlige omsætning, og i alle vores salgsaktiviteter for forhandlerne kræver vi en vis personlig omsætning for at opnå målene.

Er Forever en stabil virksomhed?

Ja. Forever har kreditvurdering AAA (Triple A) for langvarig og stabil kreditværdighed og har været miljøcertificeret i flere år. Vi er desuden medlem af brancheorganisationen Direkte Salgs Foreningen i Danmark, hvilket er en garant for, at vi arbejder etisk og følger reglerne i branchen.