FAQ

Forever Living Products bestræber sig på at have en tæt kontakt til markedet via vores forhandlere, som vi kalder Forever Business Owners (FBOs). Skulle der opstå spørgsmål, har vi en hel supportorganisation, der står parat til at hjælpe vores kunder og forhandlere i hele Skandinavien. Kontakt dem gerne, hvis du ikke finder svaret på dit spørgsmål blandt de oftest stillede spørgsmål i FAQ herunder.

Har du spørgsmål om Forever Living Products, Aloe vera eller andet, der vedrører vores virksomhed? Se de oftest stillede spørgsmål og svar i FAQ.

FAQ – om Aloe vera og Forever Living

Hvad er Aloe vera?

Aloe vera (Aloe barbadensis Mill.) er en sukkulent, der oplagrer vand i sine fortykkede blade. Bladene er lange, grønne og kødfulde og vokser med flere skud ud fra en kort stamme. Blomsterne er gule og vokser på lange stilke i klaser om sommeren. Aloe vera findes i mange forskellige arter, der alle sammen tilhører Affrodil-familien (Asphodelaceae). Aloe vera-planten menes at stamme fra de subtropiske egne omkring det sydvestlige Asien, men dyrkes i dag mange steder i verden.

Aloe veraen i vores produkter kommer fra kontrollerede jordområder i Den Dominikanske Republik eller Texas. Den dyrkes omhyggeligt og med omhu i det bedst mulige klima og under de bedst mulige forhold. Det garanterer, at du får de bedste produkter, der findes, af den fineste kvalitet. Som du ved, har Aloe vera været anvendt i tusinder af år, og i dag bruger millioner af mennesker Aloe vera hver dag – og elsker den. Dele af planten eller hele planten kan anvendes til både kosmetik og fødevarer.

International Aloe Science Council, IASC, har fastlagt standarder for indholdet af visse stoffer i Aloe vera til forbrug. Alle Forevers produkter testes nøje og kontrolleres før, under og efter fremstilling for altid at opfylde de strenge kriterier til produktsikkerhed og overholdelse af gældende regler. Forever anvender kun indergeléen af Aloe vera fra arten Aloe barbadensis Miller, aldrig skrællen. Den ydre skræl fjernes forsigtigt, umiddelbart efter høst, da den indeholder nogle naturlige stoffer, der er uønskede i slutproduktet. Kun slutprodukter, der opfylder de høje kvalitetsstandarder for renhed og kvalitet, frigives til salg.

Hvad bør jeg vide om citronsyre?

 

Citronsyre er et af de mest almindelige fødevaretilsætningsstoffer og anvendes som antioxidationsmiddel eller surhedsregulerende middel. Antioxidationsmidler tilsættes i madvarer for at forhindre fedt i at blive harsk og i frugtbaserede produkter for at forhindre misfarvning (oxidering). Det bevirker også, at de vitaminer, der er lette at ødelægge, for eksempel A, D, E og B2, bevares bedre. Som surhedsregulerende middel regulerer citronsyre fødevarens surhedsgrad.

Før et tilsætningsstof må anvendes i fødevarer, skal det evalueres og godkendes af EFSA, Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet. Tilsætningsstofferne godkendes af Europarlamentet og Europarådet til brug i hele EU.

Citronsyre fremstilles syntetisk ved fermentering af kulhydrater (f.eks. fra majs) ved hjælp af skimmelsvampen Aspergillus niger. Det er ikke tilladt at anvende de stammer af Aspergillus niger, der producerer toksiner (giftstoffer) for at fremstille citronsyre. Dette reguleres i EU ved hjælp af forordning (EU) nr. 231/2012. Forever anvender altså udelukkende citronsyre fremstillet af stammer, der ikke producerer toksiner.

Brug af skimmelsvamp og bakterier i fødevareproduktion er ikke ualmindelig. Eksempelvis anvendes særlige skimmelsvampe til fremstilling af visse typer oste og salami. Citronsyre produceres også naturligt i vores celler og er nødvendigt for at tilføre cellerne energi. Man kan ikke være allergisk over for ren citronsyre. Ved allergi reagerer man på proteiner, og citronsyre er ikke et protein. Som tilsætningsstof anvendes citronsyre i meget små mængder. Størstedelen af den citronsyre, vi får, kommer naturligt fra frugt og grøntsager.

 

Hvad er propolis?

Propolis kaldes også for bikit. Det er et vaskeægte bi-produkt, en ingrediens, der produceres af bier som beskyttende tætningsmiddel i bikuben. Råvaren til biernes produktion af propolis er harpiks fra nåletræer og fra visse løvtræer. For os mennesker er propolis en populær ingrediens i både hudplejeprodukter og kosttilskud.

Hvad er allantoin?

I naturen findes allantoin eksempelvis i planten kulsukker. Allantoin har hudplejende, beskyttende og beroligende egenskaber, hvilket gør det til en populær ingrediens i forskellige hudplejeprodukter.

Allantoin er et naturligt stof, der har en god evne til at binde fugt og virke sammentrækkende. På grund af disse egenskaber er stoffet meget anvendeligt i fugtighedsbevarende hudplejeprodukter. Da allantoin binder fugt, er det med til at genfugte huden og øge dens blødhed. Allantoin er et mildt stof, der sjældent forårsager irritation, men som tværtimod virker beroligende, hvilket gør ingrediensen ideel til tør og sart hud.

Hvad er natriumhyaluronat?

Natriumhyaluronat er en variant af hyaluronsyre, nærmere bestemt natriumsaltet af hyaluronsyre. Natriumhyaluronat er en almindeligt forekommende ingrediens i hudplejeprodukter med sine hudplejende og fugtbevarende egenskaber. Den anvendes ofte i stedet for hyaluronsyre, da natriumhyaluronat har en bedre evne til at trænge ind i huden.

Hyaluronsyre findes naturligt i huden, ligesom kollagen og elastin. Stoffet har en stærk vandbindende evne, hvilket gør det til en af hudens vigtigste fugtgivere. Mængden reduceres med hudens aldring og dermed også hudens spændstighed og evne til at bevare fugten. Da hyaluronsyre har en fantastisk evne til at give fugt i dybden og udglatte huden, anvendes det i udvalgte hud- og ansigtscremer. I ingredienslisten står det angivet som Sodium Hyaluronate.

Hvordan ved jeg, om en fødevare indeholder et allergen?

Hvis en fødevare, som et kosttilskud eller en måltidserstatning, indeholder en eller flere ingredienser, der stammer fra et af følgende allergener, skal det tydeligt fremgå af etiketten:

selleri 
korn, der indeholder gluten – herunder hvede, rug, byg og havre (krydskontaminering) 
skaldyr – herunder rejer, krabber og hummer 
æg 
fisk 
lupin 
mælk 
bløddyr – herunder blæksprutter, muslinger, skaller og snegle 
sennep 
nødder – herunder hasselnødder, mandler og pekannødder 
jordnødder  
sesamfrø 
sojabønner 
svovldioxid eller sulfitter i koncentrationer over 10 mg pr. kg eller pr. liter

Allergener vil altid være mærket med fed skrift i ingredienslisten.

Tjek altid ingredienslisten, hvis du er allergisk over for et eller andet. Her står alle de ingredienser, der indgår i et produkt, altid listet. Ved den mindste tvivl anbefaler vi, at man konsulterer lægen, før man tager et kosttilskud eller en måltidserstatning.

Er Forevers hudplejeprodukter dermatologisk testet?

Ja. Den færdige formel for alle kosmetiske produkter testes altid på menneskehud under kontrol af dermatologiske eksperter for at bekræfte sikkerheden. Målet med testen er primært at opdage tidlig hudirritation og/eller eksisterende allergisk sensibilisering over for teststoffet. De obligatoriske dermatologiske tests, priktests, udføres i overensstemmelse med Dermatests internationale retningslinjer. Kun produkter, der består testen, anses for at være sikre i brug.

Er Forevers produkter testet på dyr?

Nej. Du kan være sikker på, at vi er fast besluttede på ikke at foretage dyreforsøg for nogen af vores produkter, i nogen del af produktionskæden. Helt i overensstemmelse med vores virksomhedsmål og EU-lovgivningen. Det kosmetiske direktiv forbyder at teste kosmetiske produkter og kosmetiske ingredienser på dyr.

For at bevise vores engagement viser vi stolt Leaping Bunny-symbolet frem. Leaping Bunny eller Cruelty Free International er en internationalt anerkendt certificering for kosmetiske produkter, hudplejeprodukter og husholdningsprodukter, der ikke testes på dyr. Alle virksomheder, der er certificeret med Leaping Bunny, skal opfylde de samme kriterier. Det er dog valgfrit, om man ønsker at bruge Leaping Bunny-symbolet i sin markedsføring. Da vi har en omfattende mærkningslovgivning i EU for produktemballageoplysninger, der styrer, hvordan obligatoriske oplysninger skal vises til forbrugerne, må vi ofte prioritere obligatoriske oplysninger før frivillige oplysninger – såsom symboler. Ikke desto mindre viser vi stolt Leaping Bunny-symbolet i vores markedsføringsmateriale og på hjemmesiden, hvor det er relevant.

Læs mere, og se Forever Living Products på listen over godkendte virksomheder på: www.leapingbunny.org og www.crueltyfreeinternational.org/LeapingBunny

Er Forevers kosttilskud dopingtestede?

Det er kun lægemidler og medicinske stoffer, der dopingtestes, ikke kosttilskud og andre fødevarer, der i Danmark hører under Fødevarestyrelsen. De ingredienser, der indgår i et produkt, er tydeligt angivet i produktets ingrediensliste i henhold til gældende lovkrav.

Enkelte af Forevers produkter er dog testet for dopingklassificerede stoffer, og de er angivet på Kölner Liste (Cologne List). Se link nedenfor. Selv om andre produkter ikke bør have tvivlsomme stoffer i sig, er de ikke testet direkte for dopingklassificerede ingredienser. Ønsker man at se, hvilke stoffer der er dopingklassificerede iht. WADA (World Anti Doping Agency), kan man benytte linket nedenfor:

Kölner Liste (søg på Forever via søgefunktionen): http://www.koelnerliste.com/no_cache/en/product-database.html

WADA: https://www.wada-ama.org/en/what-we-do/prohibited-list

Hvilke produkter bør man undgå, hvis man tager bestemte lægemidler?

Der er ikke udført kliniske undersøgelser eller forskning, der specifikt omhandler effekterne på forskellige sygdomme eller kompatibilitet med forskellige lægemidler for Forevers produkter. Hvis du er i behandling for en sygdom eller får medicin og vil anvende kost- eller urtetilskud, anbefaler vi, at du først konsulterer din læge.

Hvilke produkter kan jeg anvende, hvis jeg er gravid eller ammer?

Der er ikke udført kliniske undersøgelser eller forskning, der specifikt omhandler gravide eller amning. Hvis du er gravid eller ammer og ønsker at anvende kosmetiske produkter eller kosttilskud, anbefaler vi, at du først konsulterer jordemoderen, sundhedsplejersken eller lægen.

Er der risiko ved at overskride den anbefalede dosis af et kosttilskud?

Generelt bør hverken den anbefalede dagsdosis eller det daglige referenceindtag (% RI) af vitaminer og mineraler overskrides. Vi anbefaler ikke, at det daglige referenceindtag overskrides, hvad angår fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K), da de ved overskud kan lagres i kroppens fedtvæv, og mineraler. Vandopløselige vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C) udskilles normalt med urinen ved overskud.

Kosttilskud kan ikke erstatte varieret kost. Hvis du er usikker på, om du må tage et kosttilskud, anbefaler vi, at du konsulterer lægen før brug. Det gælder primært, hvis du får medicin, er gravid eller ammer. 

Kontrolleres indholdet i produkterne løbende?

Ja. Kvalitet og sikkerhed har højeste prioritet hos os, og produktionen af både produkt og emballage foregår med stor omhu. Prøveudtagning af de råmaterialer, der anvendes, og test af slutprodukter udføres før distribution for at sikre, at alt opfylder vores strenge krav. Vores leverandører forventes at udføre tilsvarende kontroller. Koncentrationen af bestanddelene i alle Forevers produkter ligger altid inden for grænserne af sikre, godkendte niveauer iht. gældende lovkrav og anbefalinger. Kun slutprodukter, der opfylder de høje kvalitetsstandarder for renhed og kvalitet, frigives til salg.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ved, om jeg kan tåle et hudplejeprodukt?

Smør lidt af cremen i albuebøjningen eller bag øret, hvor huden er tynd og fin. Smør morgen og aften i 1-2 uger. Hvis der ikke opstår nogen hudirritation, kan du forsigtigt prøve at anvende cremen på et større område af kroppen, eller hvis det er en ansigtscreme, i ansigtet.

Kan Forevers emballage genvindes?

Ja. Sortér emballagen iht. sorteringsanvisningen på nærmeste genbrugsstation. Så går emballagen enten til energi- eller materialegenvinding.

Hvad er IASC?

International Aloe Science Council, IASC, er en non-profit brancheorganisation for producenter af Aloe vera og Aloe vera-produkter, der har interesse i at forske i Aloe vera og brugen af ingrediensen i bl.a. fødevarer, kosttilskud og hudpleje. IASC er et forum, der ikke kun indsamler viden om Aloe vera, men også fastsætter regler og specifikationer, hvad angår certificeringen af ægte Aloe vera-produkter og Aloe vera-råvarer af høj kvalitet.

IASC har fastlagt standarder for indholdet af visse stoffer i Aloe vera til forbrug. Alle Forevers produkter testes nøje og kontrolleres før, under og efter fremstilling for altid at opfylde de strenge kriterier til produktsikkerhed iht. gældende love og regler. Kun slutprodukter, der opfylder de høje kvalitetsstandarder for renhed og kvalitet, frigives til salg. 

Det høje indhold af Aloe vera i mange af Forevers produkter betyder, at vi har mange certificerede og IASC-godkendte produkter. Se hele listen her: http://iasc.org/Certification/CertifiedProducts.aspx

Læs mere om International Aloe Science Council på: www.iasc.org.

Hvor finder jeg oplysninger om produktindhold?

 

Produktets etiket informerer om indholdet af produktet. Du kan også læse mere om ingredienserne i de respektive produkter i menuen Produkter. Bemærk, at indholdet af et produkt kan ændres, og at det altid er oplysningerne på pakningen, der gælder.

 

Er Forevers produkter sikre?

Kvalitet og sikkerhed har højeste prioritet hos os, og produktionen af både produkt og emballage foregår med stor omhu. Prøveudtagning af råmaterialer og test af slutprodukter udføres før distribution for at sikre, at de opfylder vores strenge kvalitets- og sikkerhedskrav. Vores leverandører forventes at udføre tilsvarende kontroller.

Forever følger altid den seneste forskning og de nyeste anbefalinger for de ingredienser, vi anvender i vores produkter. Alle ingredienser må for øjeblikket anvendes i EU og anses for at være helt sikre for forbrugerne at anvende i overensstemmelse med vores anbefalinger. Koncentrationen af bestanddelene i alle produkter ligger altid inden for grænseværdierne for sikre, godkendte niveauer iht. gældende lovkrav og anbefalinger. Kun slutprodukter, der opfylder de høje kvalitetsstandarder for renhed og kvalitet, frigives derfor til salg.